Najnovije

DAČIĆ ZAGRMEO: Sramotna izjava DPS!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su sramotni navodi vladajuće crnogorske partije DPS predsednika Mila Đukanovića da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić meša u unutrašnje stvari te zemlje.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

"Pored već uobičajenih izjava opozicije, čiji su lideri Tadić, Đilas, Jeremić i ostali bili na vlasti kada je Crna Gora proglasila nezavisnost i koji nikad nisu isticali problem prava Srba u Crnoj Gori, posebno je iritantna izjava stranke Mila Đukanovića koja napada predsednika Vučića da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore", navodi ministar Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Stranka i država koja se na najgrublji način umešala u unutrašnje stvari Srbije priznajući Kosovo, iznosi kritiku što Srbija i Vučić izražava zabrinutost za prava Srba u Crnoj Gori, kojih ima skoro 30 posto. Pa nama Hrvatska, koja je proterala više od 250.000 Srba uslovljava evropske integracije položajem Hrvata u Srbiji kojih ima oko 0,8 posto ili Bugarska koja nas stalno tuži Evropskom savetu za prava Bugara kojih ima 0,26 posto", dodaje se u izjavi.

Dačić je kazao da je Vučić jasno izneo stav Srbije da čvrsto stojimo u odbrani prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori.

"Sramotna je izjava DPS Crne Gore koji su kreatori krize donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, isto kao i izjave Đilasove, Jeremiceve, Obradovićeve, Tadićeve i drugih opozicionih stranaka. Stavovi Vučića su od ogromnog značaja za budućnost Srba u Crnoj Gori", zaključuje ministar Dačić.

Za samo tri godine više od 16.000 građana Kosova se odreklo državljanstva! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA