Najnovije

ĆERKA UBIJENOG IRANSKOG GENERALA PRETI: Porodice američkih vojnika provešće dane čekajući smrt svoje dece!

Zainab Sulejmani, ćerka iranskog generala Kasima Sulejmanija, ubijenog u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu, zapretila je napadom na američke vojne snage na Bliskom istoku, tokom pogrebne povorke za njenog oca u Teheranu.

Zainab Sulejmani (Foto: Jutjub)

“Porodice američkih vojnika na Bliskom istoku provešće dane čekajući smrt svoje dece", rekla je ona obraćajući se povorci od više stotina hiljada ljudi, prenosi AP.

Takođe, iranski general Ismail Gani, koji je zamenio Sulejmanija na čelu elitnih jedinica Kuds, obećao je osvetu u intervjuu za iransku državnu televiziju.

"Svemogući Bog je obećao da će se osvetiti, a Bog je glavni osvetnik. Akcije će svakako biti preduzete", rekao je Gani u vreme kada je Teheran odustao od preostalih ograničenja nuklearnog sporazuma sa svetskim silama u odgovoru na ubistvo generala.

I irački parlament pozvao je na proterivanje svih američkih vojnika sa tla Iraka.

AP upozorava da bi ovakav razvoj događaja mogao da približi Iran ka izgradnji atomske bombe, da pokrene rat preko posrednika ili vojni napad protiv SAD i omoguće takozvanoj Islamskoj državi da organizuje povratak u Irak, što bi za posledicu moglo da ima povećanje opasnosti i nestabilnosti na Bliskom istoku.

Pročitajte OVDE šta je prethodilo ubistvu Kasema Sulejmanija.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA