Najnovije

PUSTILI GA NIZ VODU I EVROPLJANI I AMERIKANCI! Tačija hapse, moraće da podnese ostavku!

Tačija su, tvrde pojedini mediji u Prištini, pustili niz vodu i Evropljani i Amerikanci i samo je pitanje dana kada će biti priveden.

Tači (Foto: president-ksgov.net)

Haški tužioci su protiv Tačija podigli optužni predlog kojim ga sumnjiče za otmicu, zversko mučenje i likvidaciju najmanje 87 Srba i Albanaca u improvizovanim logorima. Optužni predlog protiv Tačija podnet je 24. aprila, a Sud za OVK trebalo bi da dokument potvrdi ili odbaci najkasnije do 24. oktobra.

Čeka se pravi trenutak

Odlično obavešteni diplomatski izvori, detaljno upoznati sa Tačijevim slučajem, tvrde da Sud za OVK uveliko planira njegovo hapšenje i samo se čeka pogodan trenutak za realizaciju.

- Nezvanično se pominje da su sudije vrlo blizu da potvrde optužnicu tužilaštva protiv Tačija, mada konačna odluka još nije doneta. Sve je moguće, ali je izvesno da će Tači ponovo putovati u Hag, ovoga puta sa lisicama na rukama... - prenosi izvor, koji je insistirao na anonimnosti.

Ove informacije potvrđuje i Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije, koji kaže da se u Hagu najavljuje skoro hapšenje Tačija.

- Da li će Hašim Tači biti osuđen, ne znam, ali da će biti uhapšen, to je sada već 99 odsto sigurno! Tači zna šta mu se sprema, a sva je prilika da Sud za OVK sve do kraja neće saopštiti da li je optužnica protiv njega potvrđena ili ne. Tači će, dakle, biti uhapšen, ali mi nad tim ne bi trebalo da likujemo, već da tražimo dokaze, da znamo svaku žrtvu. Trebalo bi da pamtimo istoriju, da to bude naša nacionalna bol koju treba da prenosimo sa generacija na generacije. Naravno, treba oprostiti, ali postoje neki kojima se nikako i nikada ne može oprostiti... - naglašava Dačić.

Kazniti nalogodavce

Komentarišući ove navode, advokat Goran Petronijević na drugoj strani ocenjuje da Sud za OVK ne bi trebalo da hapsi čelnike udruženja veterana OVK, već šefove te organizacije.

- Goniti nekoga ko je na repu svega toga, a ne goniti one koji su glavni u tome je polušizofrenija. To je jedna vrsta prikrivanja onih koji su pravi zločinci. Takođe, sud i tužilaštvo u Hagu trebalo bi da se bave i pitanjem kako su podaci o delovanju takozvane OVK iscurili u javnost. Ko je i na koji način te podatke stavio na raspolaganje ljudima iz organizacije veterana OVK?! To nije običan incident, to je događaj koji mnogo govori o kredibilitetu tog suda i tog tužilaštva - naglašava Petronijević.

Haradinaj: Ne priznajem sud

Potpredsednik udruženja veterana OVK Nasim Haradinaj, osumnjičen za zastrašivanje svedoka, izjavio je da ne priznaje Sud za OVK, tvrdeći da mu je mandat istekao u avgustu ove godine.

- Ne priznajem ovaj sud i vaš rad. Verujem da je u avgustu već istekao rok od pet godina za mandat ovog suda. Prikupili smo više do 10.000 potpisa građana koji se protive sudu - rekao je Haradinaj juče u Hagu.

Predsednik udruženja veterana OVK Hisni Gucati, koji je takođe optužen za zastrašivanje svedoka, sutra će biti izveden pred sudiju za prethodni postupak Suda za OVK.

“SNS zloupotrebljava službu u borbi sa opozicijom”. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA