Najnovije

RUSKI PRAVE MOĆNI HELIKOPTER BUDUĆNOSTI! Veštačka inteligencija, 50 km za 7 minuta, a ovo će biti njegova glavna misija (VIDEO)

Stručnjaci ruske Fondacije za napredne istraživačke projekte i holding kompanija "Helikopteri Rusije" dovršili su preliminarni projekat razvoja helikoptera budućnosti koji će biti opremljen hibridnim pogonskim agregatom i sistemima veštačke inteligencije.

Moćni ruski helikopter (Foto: printskrin)


Kako navodi Tass, već u fazi projektovanja u obzir će biti uzet predviđeni nivo koji će tehnologije u helikopterima dostići za deset do dvadeset godina, kao i potreba da letelica bude konkurentna onima koje razvijaju druge zemlje, i to u pogledu parametera kao što su brzina, dolet, vreme trajanja leta, pouzdanost i univerzalnost u upotrebi.

Konkretno, helikopter će se odlikovati elektromehaničkim sistemom prenosa, električnim servo-motorima i kombinovanim kontrolnim sistemom zasnovanim na rešenjima dobijenim primenom veštačke inteligencije.

Zahvaljujući tim karakteristikama i parametrima će, kako ističe fondacija, helikopter biti efikasniji u primenama kao što su medicinske evakuacije i operacije potrage i spasavanja.

Projektanti obećavaju da će helikopter u vazduhu neprekidno moći da provede sedam časova i da razdaljinu od 50 kilometara preleti za samo sedam minuta, i to dok, uz dva medicinska radnika, bude prevozio dva povređena lica, odnosno jedan medicinski modul.

Amerikanci pogodili ruski tenk T-72! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA