Najnovije

"SRBI BI TO PRIHVATILI SA ODUŠEVLJENJEM!": Rusi traže od Putina da podrži postavljanje spomenika Aleksandru Nevskom u Beogradu

Lider stranke Pravedna Rusija Sergej Mironov obratio se pismenim putem predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da podrži postavljanje spomenika Aleksandru Nevskom u prestonici Srbije, saopštila je pres-služba parlamentarca.

Vladimir Putin u Beogradu. (Foto: Jutjub)

Prema saopštenju grupe koja je pokrenula inicijativu o podizanju spomenika pod rukovodstvom umetnika Alekseja Sergijenka, vlasti u Beogradu i Srpska pravoslavna crkva, koja takođe poštuje Aleksandra Nevskog kao svetitelja, sa oduševljenjem su prihvatili ideju.

Ističe se da je Saborna crkva Svetog Aleksandra Nevskog u Beogradu jedno od mogućih mesta za postavljanje spomenika.

„Napisao sam pismo, poslao. Čekaćemo. Stvari koje pokazuju naš zajednički temelj su važne za buduće generacije, jer političari dolaze i odlaze, a narod ostaje. Stoga, kada ste mi se obratili, odlučio sam da vas podržim, poslao sam pismo Putinu. Sada ćemo čekati reakciju i u zavisnosti od nje preduzimati dalje korake“, rekao je Mironov na sastanku sa grupom koja je pokrenula inicijativu.
Dodaje se da bi se odluka o postavljanju spomenika u Beogradu, koji je poklonila javnost Sankt Peterburga, mogla poklopiti sa periodom posete ruskog lidera Srbiji.

Isplivala na videlo gorka istina, Baku žešće lagao svoj narod! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA