Najnovije

SRBI ĆE SIGURNO BITI VEĆINA U CRNOJ GORI: Srpski identitet se vraća na velika vrata (VIDEO)

Popis stanovništva je fundamentalno važan za Srbe, ne samo u Crnoj Gori, nego za sve Srbe. Srpski identitet se vraća na velika vrata, a ono što je suštinski bitno je uloga Srbije i Republike Srpske. Imamo svako pravo da se uključimo u pitanje popisa u Crnoj Gori, to je po Ustavu Srbije dozvoljeno

Herceg Novi (Foto: Pravda)

„Popis stanovništva je fundamentalno važan za Srbe, ne samo u Crnoj Gori, nego za sve Srbe. Srpski identitet se vraća na velika vrata, a ono što je suštinski bitno je uloga Srbije i Republike Srpske. Imamo svako pravo da se uključimo u pitanje popisa u Crnoj Gori, to je po Ustavu Srbije dozvoljeno“ – kaže Aleksandar Raković, istoričar, koji smatra da sada imamo priliku da zajedno učestvujemo u rešavanju srpskog pitanja  u Crnoj Gori.

On navodi da trenutna procena stanovništva već sada ide u korist Srba.

„Kao Srbi se izjašnjava njih 36 odsto, a oni koji su izabrali srpski jezik kao maternji je blizu 60 odsto. Očekujem da Srbi postanu većina u Crnoj Gori i da bude preko 40 odsto onih koji se izjašnjavaju kao Srbi i da se krene u obnovu srpske državnosti“ – kaže Raković.

On smatra da je DPS-u došao kraj.

„Milo Đukanović ne može da se snađe sada. Svaki dan govori da će ići u šumu jer je izgubio izbore. Kada se glasačko telo DPS-a suoči sa tim da su izgubili vođu, ostaće izgubljeni jer nemaju ideologiju. DPS će biti atomizovan i neće postojati kao stranka“ – zaključuje Raković.

Ko finansira Alekseja Navaljnog, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA