Najnovije

NOVI UDARAC LAŽNE DRŽAVE: Tači sprema zaveru protiv Srbije! Postavlja sramna pravila oko dijaloga sa Beogradom!

Hašim Tači, predsednik lažne države, koji trenutno boravi u SAD, izjavio je da je u Briselu i Vašingtonu zahtevao da dijalog Beograda i Prištine ima samo jednu tačku dnevnog reda, pitanje uzajamnog priznavanja, prenosi danas prištinska Gazeta ekspres.

Priština. (Foto: Jutjub)

- Saradnja sa SAD je nastavak naših strateških opredeljenja, ali ono što moram da naglasim, jeste da sam i zvaničnicima u Briselu i u SAD jasno rekao da je pitanje dijaloga između Kosova i Srbije ušlo u novu fazu i da treba da bude samo jedna tačka dnevnog reda, ona o uzajamnom priznavanju tzv. Kosova i Srbije, a zatim tek ostala pitanja. Moramo nastaviti ovaj proces polazeći od glavne teme, a ne od repa - rekao je Tači za RTV21.

- Mogu da kažem da je posle posete prošle nedelje Briselu, gde sam sa specijalnim izaslanikom Evropske unije razgovarao o pitanju dijaloga tzv. Kosovo i Srbija, bilo neophodno otputovati u SAD. U Vašingtonu sam imao posebno zadovoljstvo da razgovaram sa zvaničnicima Stejt departmenta i drugim zvaničnicima američke vlade o koracima koje tzv. Kosovo mora da preduzme sada, ali takođe i u budućnosti - rekao je Tači.

On je naveo da "SAD nastavljaju snažno da podržavaju Kosovo u unutrašnjem razvoju i u institucionalnoj stabilnosti" i dodao da će tzv. Kosovo i dalje ostati najverniji američki saveznik u regionu.

Neverovatan fenomen iznad najmističnije srpske planine! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA