Najnovije

TEKU REKE KRVI: Jermeni raketirali grad u dubini teritorije Azerbejdžana! Ima mrtvih!

Jermenske snage u toku noći raketirale su drugi po veličini grad u Azerbejdžanu, Gendže, koji je daleko iza linije fronta, a u napadu je ubijeno sedam civila i ranjeno 34, uključujući maloletnike, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana.

Azerbejdžan. (Foto: Ministarstvo odbrane Jermenije)

Kako se navodi u saopštenju, do napada je došlo uprkos sporazumu o humanitarnom prekidu vatre postignutom u subotu tokom sastanka ministara spoljnih poslova Azerbejdžan i Jermenije u Moskvi, uz posredovanje Ruske Federacije.

Prema navodima Ministarstva, medicinski radnik je teško povređen u napadu jermenskih oružanih snaga na sanitarno medicinsko vozilo, jasno obeleženo belom zastavom, koje je sakupljalo tela jermenskih vojnika na području Sugovšana.

Ministarstvo je oštro osudilo "čin agresije Jermenije" i pozvalo međunarodnu zajednicu da preduzme odlučne korake kako bi prisilila Jermeniju da se pridržava međunarodnog prava i svojih međunarodnih obaveza, navodi se u saopštenju.

- Puna odgovornost za situaciju u regionu leži na jermenskom političkom i vojnom rukovodstvu - stav je Ministarstva spoljnih poslova Azerbejdžana iskazan u saopštenju.

Ako ovo dopustite, ni maska vas neće spasiti! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA