Najnovije

ISTINA JE POTPUNO DRUGAČIJA: Sve što niste znali o Markalama!

„Markale 1“ odigrale su se 5. februara 1994. godine, kada je od jedne granate poginulo 68 ljudi, a više od 140 ranjeno. Godinu i po kasnije, na isto mesto, 28. avgusta 1995. palo je nekoliko granata i ubilo 37 ljudi, a 90 ranilo.

Miša Vacić. (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić

Iako su na početku pripadnici mirovne misije UN-a u BIH izjavljivali da su granate mogle biti ispaljene i od strane Srba i Muslimana, kasnije je i sam komandant Umprofora Majkl Rouz u svojoj knjizi “Boreći se za mir” napisao da je znao da je granata ispaljena sa Muslimanske strane.

Sam ratni telohranitelj Alije Izedbegovića je kao zaštićeni svedok potvrdio da su Markale skovane od strane Alije Izedbegovića i Mustafe Cerića koji je bio poglavar muslimana u bosni.

Pripadnik Umprofora, DŽon Rasel je posvedočio pred sudom da granata ne bi mogla udariti u krov, onako kako je udarila, da je bila ispaljena od strane srpske vojske.

Načelnik štaba Umprofora u Sarajevu, Andrej Demurenko je i sam potvrdio da nije moglo biti utvrđeno odakle je granata mogla biti ispaljena iz prostog razloga što je nije ni bilo.

Na Markalama je postavljena minsko-eksplozivna naprava koja je eksplodirala i usmrtila pomenute ljude.

Švajcarski obaveštajci su izneli celokupan izveštaj o medijskim manevrima koji su korišćeni kako bi se satanizovali Srbi, te kako bi se Muslimani u BIH predstavili kao neka vrsta žrtava kojima je neophodno pružiti podršku.

Uz sve ovo, veliki je broj eksperata koji su poslednjih godina izašli sa tvrdnjama da su Markale prevara, te da je više nego očigledno da je u pitanju bio napad koji je podmetnut od strane Muslimanskie vojske, tj. da je u pitanju “fols fleg” operacija.

Ovo sve ne može da ne podseti na jednu od najvećih “fols fleg” operacija koje su sprovedene u poslednjem veku, a to je poznati napad na kule bliznakinje u SAD-u.

U svojoj knjizi “Velika Prevara” Tijeri Mesan do detalja odmotava klupko i predočava nam kako su institucije SAD iskorišćene od strane pojedinaca, koji su se kasnije enormno obogatili i preuzeli kontrolu nad celokupnim bezbednosnim aparatom SAD-a. Takođe, ti ljudi su sve vreme bili predvodnici struje koja je satanizovala Srbe, pa je dovoljno pomenuti da je kao jedan od članova te ujdurme zvane 11. septembar bio i Toni Bler koji je dao svoj doprinos u ratu protiv srpskog naroda.

Iako su tada “čelnici” SAD za “napad” okrivili Bin Ladena, istina je potpuno drugačija.

Naime, rođen 1957. godine, Osama Bin Laden je završio ekonomiju i menadžment, i smatran je biznismenom.

1979. godine njegov tutor Princ Turki al-Fejsal (šef tajnih Saudijskih službi 1977-2001) ga poziva da vodi finansije za CIU i njene operacije u Avganistanu. Cija je tokom rata u Avganistanu uložila preko 2 milijarde dolara, što se smatra njenim najskupljim operacijama. Taj rat je vođen kako bi se slomio SSSR. Vojnici su obučavani od strane Saudijskih i SAD službi, a vodio ih je Bin Laden pod imenom Al-Kaida (bukv. prevod baza podataka)

Posle raspada SSSR-a, Bin Laden islamiste okuplja samostalno (navodno nisu radili za CIU, kasnije će se ispostaviti suprotno) i koristi ih “po svom nahođenju”. Pod propagandom “Čišćenja arabijskog poluostrva od mnogobožaca” on izjavljuje rat SAD I Izraelu.

Pokazatelj da je i posle pada SSSR-a Bin Laden radio za Ciju jeste to da su pripadnici Al-Kaide učestvovali u borbama na KIMu, ali i u Čečeniji do novembra 2001. godine. Najjači dokaz da je Bin Laden bio Cija operativac je i činjenica da kada je bio bolestan, 2001. prebačen je u američku bolnicu u Dubajiu da se leči, iako je 1996. bio optužen od SAD-a da je ubio 12 američkih vojnika. U bolnici je bio posečen od strane članova porodice, državnika ali i lokalnog šefa Cije.

Dok je bio u Dubajiu na lečenju 2001. godine, imao je sastankak sa šefom Cije za taj region, a u to vreme je bio optužen od strane SAD-a, jer je navodno 96. pobio neke američke vojnike. Dakle, dok ga FBI i druge institucije jure, on sa Cijom odrađuje poslove.

Amerikanci su u 1998. godine bombardovali u Sudanu navodnu laboratoriju za proizvodnju hemijskog oružja, a međunarodni posmatrači su na terenu mogli da utvrde da je u pitanju fabrika za proizvodnju aspirina. Fabrika je uništena jer je bila u vlasništvu Bin Ladena, a njegovom suvlasniku su zamrznuti računi. Akcija proglašena kao uspešna, objavljena na sva zvona, a posle par meseci računi suvlasnika firme i saradnika Bin Ladena su bez velike pompe odmrznuti. U pitanju je Salah Idriz koji je svojevremeno bio vlasnik 75% procenata firme IES Digital Systems, koja je obezbeđivala video nazor britanskim vojnim i bezbednosnim položajima?!

Dakle od perioda hladnog rata, Bin Laden, iako ga FBI sve vreme progoni i pokušava da hapsi, sa druge strane je sve vreme agent Cija koji ruši SSSR i pravi nerede na Balkanu i Bliskom Istoku.

Iako je predstavljano da nije u dobrim odnosima sa porodicom, sve vreme je u kontaktu sa njima. NJegova porodica je glavni komercijalni partner porodice Buš. Tata Buš (stariji) je sarađivao sa njima.

Kada se malo dublje zađe u analizu, vidi se da je sva borba vođena kako bi se preuzela kontrola nad resursima, a u toj analizi se vidi koje fondacije i račune su Buš ali i Regan koristili kako bi prali novac i kupovali resurse, naročito naftne bušotine i zbog čega su Iran i Rusija bili problem da se stavlja transport nafte kroz Kaspijsko i Mediteransko more…

Azeri u Nagorno-Karabahu nastavili sa ofanzivom, trpe ogromne gubitke! Više o tome OVDE.

Izvor: nacionalist.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA