Najnovije

NASTAVLJA SE KRVOPROLIĆE U SIRIJI: Ubijeno preko 30 džihadista u ruskom vazdušnom napadu!

U sredu, Ruska vojna avijacija je uz pomoć sirijskih vazduhoplovnih snaga, izvela veliki napad na džihadističke položaje, u severoistočnoj regiji države.

Ruski avion (Foto: mil.ru)

Prema terenskim izveštajima koji dolaze iz severozapadne Sirije, Ruska vojna avijacija je primarno ciljala DŽizr Al-Šuhur oblast, pogađajući mete koje pripadaju vojnim grupama kao što je Turkestanska islamska stranka (TIP).

Napadom Ruske vojne avijacije je navodno uništena džihadistička baza za obuku koja je bila nadzirana od strane njihovih dronova, neporedno pre nego što je napad izveden na metu.

U izveštaju koji je u sredu usledio, pisalo je da je napad završen smrću "desetina" džihadista koji su pripadali Turkestanskoj islamskoj stranci.

Objavljeno je da je preko 30 džihadista ubijeno u ovom razaračućem napadu, u kojem su ciljane strateške tačke u oblasti DŽizr Al-Šuhura, u zapadnom Idlibu.

- Ruska avijacijska izvidnica je primetila velike pokrete vozila i militanata koji su pokušavali da dođu do svog sedišta koje se nalazi blizu grada Al-Hamama, u DŽizr Al-Šuhur oblasti - objavljeno je u izveštaju.

U izvoru se navodi da su ovi napadi potpuno uništili sedište džihadista, uključujući i mehaniku i opremu, a preliminarni izveštaji navode smrt više od 30 militanata i ranjavanje ostalih, objašnjavajući da je ova vrsta operacije obično prethodila koncentrisanim napadima Turkestanske islamske stranke prema mestima Sirijske arapske vojske (SAA) u blizini te oblasti.

Izvedena tajna operacija protiv Asada! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA