Najnovije

NEMAJU MILOSTI! Turski militanti uradili nešto neoprostivo!

Snage koje podržava Turska ponovo su prekinule vodu sirijskom gradu Hasaka i njegovom zapadnom selu, nakon što su ometale rad vodovodne stanice Alouk u provinciji Ras al Ajin, uskrativši vodu za piće više od milion ljudi.

Militanti u Siriji. (Foto: Jutjub)

Direktor korporacije za vodu inž. Mahmud Al Ekla rekao je u subotu Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA) da su militantne grupe blokirale protok vode sa stanice Alouk i sprečile bilo koju popravnu ekipu da uđe na lokaciju.

Vodena stanica Alouk na istoku provincije Ras al Ajin jedini je izvor za obezbeđivanje vode za piće za preko milion ljudi u gradu Hasaka.

Snage koje podržavaju Turske više puta su ometale protok vode iz stanice, što je izazvalo negodovanje Damaska i optužbe protiv Turske da je naredila ovo zatvaranje resursa u Al Hasaki.

Guverner Al Hasake, general-major Hasan Halim Halil, potvrdio je da se prethodni povratak vode za piće u grad Hasaka i grad Tal Tamr i njihova sela prošlog avgusta dogodio nakon zajedničkih napora sirijske i ruske vlade, koji su vodili do nastavka operacije.

Jermeni rasturili azerbejdžanske snage! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA