Najnovije

RUSIJA KREĆE U ANTITERORISTIČKU KAMPANJU U KARABAHU? Ima legitimitet i sve osnove za to

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da trenutno Rusija ima sve razloge da vodi antiterorističku kampanju u Karabahu.

Ruska vojna policija (Foto: RIA Novosti)

Militanti iz Sirije, Bliskog Istoka i Libije prebačeni u zonu sukoba u Karabahu da bi učestvovali u ratu protiv Arcaha (Nagorno-Karabaška Republika) predstavljaju stvarnu i neposrednu pretnju Rusiji, objasnio je svoje mišljenje jermenski premijer u komentaru novinskoj agenciji TASS.

Naglasio je da u ovoj situaciji Rusija "ima legitimno pravo i osnove da reaguje", tako da se teroristi ne infiltriraju na njenu teritoriju i ne moraju da vode kampanju u svojoj zemlji.

„Ne znam, možda se u ruskoj vladi ili u specijalnim službama razgovara o tome da je moguće pokrenuti antiterorističku operaciju odmah na licu mesta, takođe u Nagorno-Karabahu“, primetio je Pašinjan.

Na ovo je dodao da je rusko rukovodstvo svojevremeno odlučilo da sprovodi antiterorističke akcije u Siriji, koja je mnogo dalje od Rusije. Trenutno je pretnja mnogo bliža i stoga situacija može naterati Moskvu da reaguje.

Zašto Tursku izbacuju iz NATO pakta, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA