Najnovije

''KULTURNE'' PREVARE NAPREDNJAKA: Na šta se troši budžetski novac u srpskoj prestonici kulture?

Srpska radikalna stranka upozorava javnost na „kulturne“ prevare koje se već duže vreme dešavaju u Kulturnom centru Novog Sada, gde se na konto krajnje sumnjivih tribina iz džepa Novosađana izvlače milioni dinara.

Novi Sad (Foto: Jutjub)

U Kulturnom centru Novog Sada, iz nedelje u nedelju gostuju dobro poznata imena novopečenih političkih analitičara, samozvanih filozofa i mislilaca, sve od reda bliskih prijatelja direktora ove institucije.

„Izveštaj o radu ove kulturne institucije govori da je za prošlu godinu za 5,2 miliona dinara iz budžeta Grada Novog Sada održano 112 tribina, gde su troškovi po tribini iznosili 45-50 000 dinara. Mi, srpski radikali, postavljamo pitanje šta tačno može da košta toliko, ako imamo u vidu da jedna tribina traje 30-45 minuta, a da su teme krajnje nepristupačne građanima Novog Sada. Analiza parlamentarnih izbora u Ukrajini ili otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Evropskom Unijom nas koštaju nedeljno 50 000 dinara, a jasno je da na tribinama ne bude više od 7-8, maksimalno dvadesetak ljudi? Teme su praktično smehotresne, ali je honorar predavača, samoproklamovanih analitičara papren!“ – istakla je Marina Nedeljković, poslanik Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine.

Srpska radikalna stranka poziva direktora Kulturnog centra Grada Novog Sada i nadležnog člana Gradskog veća za kulturu, da konačno, ako već nisu to znali da kažu na sednici Skupštine Grada Novog Sada, objasne građanima čime su njihovi pajtaši i dobri znalci zaslužili preko 5 miliona dinara na godišnjem nivou za tribine koje nikoga ne interesuju?

Kakve kadrovske promene u novoj vladi možemo da očekujemo, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA