Najnovije

ONA JE SVOG SINA POSLALA U RAT: Supruga jermenskog premijera uputila pismo prvim damama

Supruga jermenskog premijera Nikola Pašinjana, Ana Hakobjan pozvala je prve dame niza zemalja da priznaju nezavisnost Nagorno-Karabaha.

Ana Hakobjan (Foto: Fejsbuk)

Naime, Ana Hakobjan je uputila pismo prvim damama Sjedinjenih Država, Francuske, Kanade, Brazila, Libana, Singapura, Litvanije, Argentine, Vijetnama sa pozivom da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha, čije civilno stanovništvo napada Azerbejdžan, prenosi jermenski Sputnjik. 

- Draga Prva Damo, draga moja prijateljice,

Sećate se priče o miru i ideje da su žene, a posebno mi prve dame one koje mogu imati značajnu ulogu u stvaranju mira u našim zemljama i svetu - započela je svoje pismo Ana Hakobjan. 

ENG ⬇️ Այս նամակն ուղարկել եմ իմ լավ բարեկամ՝ Բրազիլիայի առաջին տիկին Միշել Բոլսոնարոյին: Հասկանում եմ, որ խնդրանքս հեշտ...

Posted by Anna Hakobyan on Sreda, 21. oktobar 2020.

Prema njenim rečima, rat u Nagorno-Karabahu ne vodi se samo protiv jermenskog naroda, već i protiv svih naroda regiona, protiv slobode, demokratije i mira, jer su "diktatori Azerbejdžana i Turske privukli teroriste iz Sirije, Pakistana, Avganistana i Libije da unište civilno stanovništvo".

Hakobian primećuje da su u Nagorno-Karabahu ubijene stotine ljudi - vojnici, civili, uključujući decu.

- Moj narod ne može sam da se suprotstavi ovoj tragediji. Priznavanjem Nagorno-Karabaha daćete mir svim narodima regiona, uključujući Azerbejdžan, čiji nevini sinovi umiru zbog autoritarnog i terorističkog režima - naglasila je ona.

Hakobian je rekla da je i njen sin otišao na prvu liniju fronta i istakla kako je teško gledati u oči majkama čiji sinovi nisu pored njih. Prema njenom mišljenju, samo uspostavljanje dugoročnog mira može opravdati previsoku cenu koju je platio jermenski narod.

- Priznavši Nagorno-Karabah, vaša zemlja će postati golub mira, ne samo da će sprečiti dalje krvoproliće, već će i vratiti veru čovečanstva u svoje snage i moć Božiju. Do kraja svog života, biću zahvalna vama i vašim narodima. Moj narod će se ovoga uvek sećati i svo civilizovano čovečanstvo će visoko ceniti vaš postupak - rekla je ona. 

Podsetimo, supruga jermenskog premijera rekla je da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za otadžbinu, nakon što je sina poslala u rat.

Kako je uništen ceo jermenski bataljon, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA