Najnovije

RUSI UGRADILI TAJNI ČIP U S-400 PRE NEGO ŠTO SU GA PRODALI TURCIMA! Vojni analitičar otkrio detalje

Vest da je Turska testirala PVO sistem S-400 kupljen od Rusije pokrenula je po ko zna koji put pitanje prenosa tajni moćnog ruskog oružja u Sjedinjene Američke Države.

Ilustracija (Foto: mil.ru/ Pravda)

Turska, po ugovoru s Rusijom, ne može i ne sme sa svojim NATO mentorom da podeli tajne moćnog PVO, međutim, ako ugovor čak i bude prekršen, Rusi su unapred pripremili iznenađenje - kako za „provalnike“ u Sjedinjenim Državama, tako i za Ankaru.

Naime, protivavionski raketni sistem S-400 spada u najmodernija ruska oružja koje mogu da kupe i inostrani partneri. S-500 još nije u prodaji - on je samo za "ličnu upotrebu", iako su i osobine S-400 dovoljne da zemlju zaštite od invazije, procenjuju ruski analaitičari.

Sada turski partneri testiraju efikasnost sistema, što svakako prate i Sjedinjene Države.

Vojni komentator lista Komsomolskaja pravda Viktor Baranec podseća da ugovor sa Ankarom predviđa zabranu prenošenje ovog oružja u treće zemlje, ali i objašnjava šta bi se dogodilo kada bi Turska prekršila ovo pravilo.

- Američki stručnjaci i dalje neće moći da reše zagonetku ruskog S-400. Ruski dizajneri, inženjeri, tehnolozi - nisu budale. Pre prodaje ovih sistema, oni u oružje ubacuju čipove koji ne dozvoljavaju ciljanje i pucanje na ruske avione koji takođe imaju čipove koji su u korelaciji sa onima u PVO sistemu. Drugo, takvo oružje se prodaje sa smanjenim borbenim mogućnostima. I treća i najvažnija stvar. "Zlatne glave" u našem vojno-industrijskom kompleksu smislile su takve trikove da, ako Amerikanci i probaju da otvore i dekodiraju šeme i diskove, svi podaci će istog trena postati neupotrebljivi. Čim Amerikanci zadru dovoljno duboko u sistem rada, odmah će im sve propasti - naglasio je Baranec.

Sada je jasno zbog čega Putin pravi onoliko oružje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer/tsargrad.tv

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA