Najnovije

"Dačić u Skupštini čuvar plaže u zimskom periodu"

Dačić će do novih izbora, odnosno, u narednih godinu i po dana, biti “čuvar plaže u zimskom periodu”, što nije atraktivna pozicija, ali nije ni bez pogodnosti, kaže politički analitičar Đorđe Vukadinović, govoreći o imenovanju lidera SPS, Ivice Dačića na mesto predsednika Skupštine Srbije.

Dačić (Foto: Jutjub)

- Da bismo ocenili to premeštanje trebalo bi da znamo da li je bilo dobrovoljno ili ne. Mislim da on to nije birao. Očigledno je da je u pozadini tog pomeranja namera da istovremeno bude premešten sa važne funkcije u izvršnoj vlasti, ali tako da ne bude gurnut u opoziciju. S jedne strane je uvažen, a sa druge skrajnut - smatra Vukadinović.

Vukadinović ističe da iako je javnost njegov odlazak u parlamentu doživela kao degradaciju, reč je o formalno drugoj ili, u najgorem slučaju, trećoj najmoćnijoj poziciji u državi.

- On neće toliko biti na udaru političkih bura, zbog kojih je, između ostalog, Vučić već najavio prevremene izbore. Biće ekonomskih, spoljnopolitičikih i epidemioloških bura. U svima njima Dačić će biti dovoljno pomeren da ne bude na glavnom udaru, a da ostane vidljiv - zaključuje Vukadinović.

Doktorka Darija novi ministar prosvete. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA