Najnovije

GENERAL ZDRAVKO PONOŠ: Izbori 2022. dobra vest

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je juče da je najava raspisivanja prevremenih parlamentarnih izbora za april 2022. godine dobra vest i da je opozicija spremna da na njih izađe ako se stvore fer uslovi.

Zdravko Ponoš (Foto: Jutjub)

On je, prema saopštenju, za Novu S rekao da je način da se do toga dođe dijalog vlasti i opozicije uz posredovanje Evropske unije, koja bi trebalo da bude garant da će se dogovoreno sprovesti i garant za tumačenje dogovorenog, a da će opozicija vršiti pritisak da se stvore fer uslovi.

Ponoš je rekao da za godinu i po dana može mnogo toga da se promeni, a da se ozbiljna opozicija uvek sprema za izbore, a ne tek kada se stvore uslovi za fer izbore.

Upitan da li bi o izbornim uslovima razgovarao sa novim predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, Ponoš je odgovorio da bi sa njim razgovarao kao sa predstavnikom vlasti, ali da bi voleo da „sekundant bude neko iz Brisela“.

Kaze i da je „prilično uveren“ da su i druge stranke "prave opozicije" spremne na suštinski dijalog.

Ocenio je i da su stranke koje su bojkotovale prethodne izbore, te izbore dobile, jer je smisao bojkota i bio da se na sledeće izbore ne čeka četiri godine.

"Znali smo da vlast koja proizađe iz takvih izbora, na kojima neće učestvovati niko ko je prava opozicija, neodrživa“, rekao je Ponoš.

Upitan o novoj Vladi Srbije, Ponoš smatra će u njoj biti ljudi „koji nemaju profesionalni integritet“ i da će manje više biti "već viđeno".

"Ako institucije rade svoj posao i ako posao date ljudima od struke, onda će to valjati", zaključio je Ponoš, saopštila je Narodna stranka.

Kakvu poruku je Putin poslao Vučiću, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA