Najnovije

PUTIN OBJASNIO: Ovo je definicija jake države

Ruski predsednik Vladimir Putin priznao je da je ponosan na građane svoje zemlje koji su pokazali svoje najbolje kvalitete tokom pandemije virusa korona. Posebno su se, prema rečima šefa države, istakli radnici nacionalnog zdravstvenog sistema.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

Putin je istakao da u uslovima pandemije Rusija nije imala drugi način osim da se „bori za život svake osobe“.

„Od samog početka epidemije u prvi plan smo postavili glavnu vrednost – život i bezbednost ljudi, i to je bio svastan izbor koji nameće kulturna i duhovna tradicija našeg naroda, njegova teška, a ponekad i dramatična istorija“, rekao je predsednik na sastanku kluba Valdaj.

Vladimir Putin smatra da se svet nalazi na pragu značajnih promena, jer se „u savremenom, međunarodnom okruženju nagomilalo izuzetno mnogo protivrečnosti“.

„Sve ovo se, naravno, očekivalo. Od trenutka kada je model odnosa iz perioda Hladnog rata počeo da se menja. Neke zemlje su požurile da podele kolač u svoju korist, naravno, iskoristivši kraj Hladnog rata. A neke su se – ovde možete da navedete kao primer naše gorko iskustvo – borile, kako kažu, za opstanak, kako bi sačuvale integritet zemlje i ulogu u svetskoj politici“, rekao je šef države.

Pandemija virusa korona pokazala je da samo sposobna država, kakva je današnja Rusija, može efikasno da deluje u kriznoj situaciji, naglasio je Putin.

„Oduvek smo jaku državu smatrali osnovnim preduslovom za razvoj naše zemlje i opet smo se uverili da smo bili u pravu kada smo mukotrpno radili na obnovi i jačanju državnih institucija nakon njihovog urušavanja 90-ih godina. Pri tom, jaka država se ne zasniva na totalnoj kontroli i gušenju privatne inicijative, ne zasniva se ni na moći oružanih snaga, već na građanima koji u nju veruju“, zaključio je predsednik.

Kako se Rusija zaštitila od hipersoničnih raketa, pogledajte OVDE.

Izvor: Ridus

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA