Najnovije

TURSKA PREBACUJE PROIZVODNJU BAJRAKTARA U DRUGU ZEMLJU: Fabrika udarnih dronova se seli kod saveznika

Ukrajina, u okviru sporazuma sa turskom kompanijom Bajraktar ​​o premeštanju proizvodnje bespilotnih letelica u zemlji, traži odgovarajuće mesto za takvo preduzeće.

Bajraktar (Foto: Ministarstvo odbrane Turske)

Ovo je najavio potpredsednik ukrajinske vlade za strateške industrije Oleg Uruski.

Bukvalno je rekao sledeće: „Turska strana je spremna da investira. NJima je potrebna lokacija sa odgovarajućim zahtevima, na kojoj će izgraditi preduzeće koje će na kraju proizvoditi ove uređaje “.

Uruski je pojasnio da je turska strana nedavno predstavila takav modifikovani pristup, a ranije je bila spremna da plasira proizvodnju u jedno od preduzeća Ukroboronproma.

Zamenik premijera rekao je da će ukrajinski inženjeri i dizajneri raditi u preduzeću Bajraktar ​​u Ukrajini i dobiće pravo da prodaje bespilotne letelice kako na ukrajinskom tako i na drugim tržištima.

Dodao je da se takođe razmatra mogućnost zajedničke proizvodnje pokretnih protivtenkovskih raketnih sistema sa Turskom i organizovanje zajedničkog preduzeća za proizvodnju avionskih motora u Turskoj, kako za udarne dronove, tako i za helikoptere i mogući turski napredni borbeni avion.

Potpredsednik vlade je naglasio da je opšti princip sledeći: „ako su njihovi proizvodi lokalizovani kod nas, naši proizvodi su lokalizovani kod njih“.

Uruski je dodao da sporazumi predviđaju stvaranje nekoliko zajedničkih preduzeća, „uključujući i pomorsku temu“, s obzirom da je ukrajinsko Ministarstvo odbrane zainteresovano za turske korvete. Još uvek nije bilo detaljnih pregovora, ali prva korveta može se napraviti u Turskoj, a ostatak u ukrajinskom preduzeću.

Podsetićemo, testovi napada turskih bespilotnih letelica Bajraktar ​​odvijali su se u Ukrajini u martu 2019. godine.

Kako migovi napadaju iz stratosfere, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA