Najnovije

Novo rusko super-oružje: Značajno ojačati vojni potencijal Rusije

U Rusiji će se uskoro pojaviti novo oružje koje će značajno ojačati njen vojni potencijal, piše američki časopis „Nešenal interest“.

Ruska vojska (Foto: Mil.ru)

U Rusiji će se uskoro pojaviti novo oružje koje će značajno ojačati njen vojni potencijal, piše američki časopis „Nešenal interest“.Prema pisanju lista, ruska vojska stvara tehnologije koje će povećati svest vojnika o borbenoj situaciji, svešće na mininum njihove fizičke napore i smanjiće rizik po život.

Reč je o borbenoj opremi nove generacije „Sotnik“, koju je proizveo „Rosteh“, a koja će zameniti sadašnju uniformu vojnika - „Ratnik“. Perspektivni egzoskelet biće opremljen velikim brojem visokotehnoloških komponenata, od kojih su neke već napravljene. Radi se o posebnoj protivminskoj obući, protivradiolokacijskoj uniformi i specijalnoj tkanini koja štiti vojnika od otkrivanja u infracrvenoj svetlosti.

Takva oprema može da bude integrisana sa mikrodronovima, koji će, kako je navedeno, obezbediti predaju informacija o bojnom polju.

„Trenutno se formira izgled perspektivne borbene opreme za vojnike, za koju je predviđeno uvođenje elemenata koji poboljšavaju fizičke sposobnosti vojnika“, izjavio je glavni komandant Kopnenih snaga Rusije general Oleg Saljukov, a preneo časopis.

Pravljenje opreme za egzoskelet nove generacije trajaće od 2020. do 2023. godine. Takođe se očekuje da će „Sotnik“ dobiti novo streljačko oružje. Planirano je da jedinice ruskih specijalnih snaga budu opremljene ultramodernom opremom već do 2025. godine, a do 2030. godine - celokupna ruska vojska.

Kako je Austrija uništila proizvodnju turskih dronova Bajraktar, saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA