Najnovije

SUROVO RAZARANJE NEPRIJATELJA: Ruska i sirijska avijacija krenule u žestok napad!

Ruske vazdušno-kosmičke snage, zajedno sa sirijskim kolegama, pokrenule su u utorak i sredu snažan napad na centralnu i istočnu Siriju, pošto su nanele veliku štetu položajima terorističke grupe Islamska država (ID).

Ruski avioni. (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima, ruske i sirijske vazdušne snage izvele su teške udare na region Badija Al Šam koji se proteže kroz nekoliko gubernija u centralnoj i istočnoj Siriji.

U izveštajima se navodi da su ruski i sirijski ratni avioni uništili skrovišta i utvrđenja Islamske države u ovom pustinjskom regionu, dok su ubili i ranili nekoliko boraca terorističke grupe.

Ruske i sirijske vazduhoplovne snage u ovom trenutku još uvek napadaju skrovišta Islamske države, usred kontra-akcije Sirijske arapske vojske za čišćenje nekoliko područja u regiji Badija Al Šam.

Ranije ove nedelje, Islamska država pokrenula je snažan napad u regiji Badija Al Šam, koji je ciljao na vojne položaje Sirijske arapske vojske u ovom pustinjskom području.

Ruske vazduhoplovne snage već su ove nedelje pokrenule brojne udare na severozapad Sirije; međutim, čini se da sada svoju pažnju preusmeravaju na centralni i istočni region zemlje.

Ko krši primirje u Karabahu? Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA