Najnovije

HUMANITARNI PIKADO TURNIR ZA HEROJA KOŠARA: Pomozimo srpskom junaku

Dana 31. oktobra, na praznik Svetog Luke, u novosadskom kafiću Hard Rog održaće se humanitarni pikado turnir za pomoć ratnom veteranu i junaku Košara Veselinu Deniću.

Pikado (Foto: Pixabay)

U subotu, 31.10. sa početkom u 17 časova u " Hard Rog Kafeu" u Novom Sadu, Fond Junak zajedno sa rodoljubima organizuje humanitarni turnir u pikadu gde će se sakupljati novčana sredstva za ratnog veterana Veselina Denića koji živi u Gračanici.

Veselin je učesnik svih ratova naše novije istorije. 1991. godine u Vukovaru je branio našu Republiku Srpsku Krajinu, 1993. i 1995. godine učestvovao je u oslobađanju Srebrenice, dok je 1994. godine bio u Olovu, Kladnju, i Boračkim jezerima. Nakon dugogodišnjeg ratnog staža, kada se mislilo da nam je napokon došao mir, 1999. godine kao pripadnik PJP, Veselin je učestvovao i u bitkama na Kosovu i Metohiji.

Danas Veselin živi u Gračanici, u kući koja pripada čoveku romske nacionalnosti, koji trenutno živi u Italiji, i svaki čas kuća treba da se proda. Veselin tu živi bez struje preko 10 godina.

Nedavno, na poklon od jednog Srbina iz tog mesta dobio je plac. Od opštine Gračanica dobio je nešto materijala, opet ne dovoljno, da se kuća sazida i sagradi. Takođe, nema novca ni da plati majstore.

Zato je pokrenuta akcija preko humanitarnih turnira gde će se sakupljati novac za Veselina Denića, junaka koji je ostao da živi na našoj svetoj zemlji, i uz odaziv dobrih ljudi nadamo se da će Veselin napokon da ima svoj krov nad glavom.

Ilustracija: Humanitarni turnir za veterane

Koja država profitira od šverca oružja dok se u drugim zemljama vodi rat, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA