Najnovije

NAPETO U CRNOJ GORI! KRIVOKAPIĆ SE OBRATIO STRANKAMA: "Svaki novi dan DPS-a na vlasti je ogromna i nenadoknadiva šteta"

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić razgovaraće pojedinačno sa svakim kandidatom koga su partije predložile za ministre, kako bi procenio njegovu kompetentnost jer, kako je naveo, ne namerava da ih "šalterski" konstatuje.

Zdravko Krivokapić. (Foto: Jutjub)

On je zato članicama vladajućih koalicija sugerisao da sačekaju sa saglasnošću partijskih organa za predložene članove vlade.

Krivokapić je to naveo u novom pismu koje je juče uputio strankama, podsetivši ih da treba da mu dostave imena kandidata u novom roku, od 24 sata.

Dodao je i da je "svaki novi dan DPS-a na vlasti ogromna, nenadoknadiva šteta za građane Crne Gore i državu". Takođe i da svi oni koji postupak formiranja nove vlade produžavaju zbog, kako je naveo, parcijalnih interesa "svesno ili nesvesno, rade u korist bivšeg režima".

Mandatar je za danas planirao pres konferenciju na kojoj bi saopštio detalje oko pregovora o formiranju izvršne vlasti, ali je sinoć odložio zbog "gustine događaja i susreta sa brojnim političkim subjektima".

On je juče potvrdio da će proveravati kompetentnost kandidata.

- Ostajem pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj vladi moraju proći proveru kompetencija za funkciju na koju su predloženi. To ne isključuje učešće političara u vladi ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu funkciju - napisao je Krivokapić na Tviteru.

U pismu koaliciji "Za budućnost Crne Gore", napisao je da smatra da ima pravo da utiče na izbor onih sa kojima treba najbliže da sarađuje u budućoj vladi.

 - Verujem da je svima jasno da je to apsolutno neprihvatljivo i za neuporedivo manje ozbiljne organizacione instance u odnosu na vladu jedne države - objasnio je Krivokapić.

Takođe je saopšteno da će mandatar ubuduće na Tviteru "obaveštavati javnost o stavovima i događajima vezanim za pregovarački proces".

Putin ne planira opštenacionalno zatvaranje Više o tome OVDE.

Izvor: Vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA