Najnovije

DODIK OTKRIO: Imaćemo odluku da BiH ne priznaje tzv. Kosovo, zvanično i konačno!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je "zahvalan svom hrvatskom kolegi Željku Komšiću što je pitanje priznanja nezavisnosti tzv. Kosova izneo pred Predsedništvo BIH jer će tako BiH imati zvaničnu odluku o nepriznavanju".

Milorad Dodik. (Foto: Jutjub)

- Komšić je uradio fenomenalnu stvar za nas. Imaćemo odluku da BiH ne priznaje Kosovo i zvanično i konačno - rekao je Dodik za portal Srpskainfo.

Kako je objasnio, nije drugog načina da BiH i zvanično zauzme stav o Kosovu, a da neko ne pokrene pitanje priznanja u Predsedništvu BiH.

- Glupo bi bilo da sam to uradio ja, pa glasao protiv -rekao je on.

Dodaje da je pitanje premeštanja ambasade BiH u Jerusalim smatrao malom cenom za veliku dobit koju bi BiH mogla da dobije od SAD, kojima je izraelsko pitanje konstanta spoljne politike.

Vučić: U BiH su dvojica lidera ogolila odnos prema Srbiji

Predsednik Srbije izjavio je danas da dvojica lidera u BiH pokazuju šta misle o Srbiji i Srbima i da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio.

Uprkos tome, rekao je Vučić novinarima, Srbja neće menjati svoju politiku prema BiH, ali nema nikakvu potrebu da pravda i objašnjava svoju poziciju i politiku najuspešnije zemlje u regionu.

- Ne moram više ni da govorim onako kako bi izgledalo da im se stalno zbog nečega pravdam jer su oni svojim ponašanjem jasno rekli Srbima rekli šta misle o njima, i Srbma u Srbiji i Srbma u BiH. I možda je u tom smislu Dodik u u pravu da je dobro da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo ko šta stvarno i iskreno misli - rekao je Vučić.

Tako je prokomentarisao izjavu Dodika, nakon zahteva Željka Komšića za raspravu o nezavisnosti Kosova, da je Komšić uradio fenomenalnu stvar za Srbe jer ćemo konačno imati odluku o nepriznanju.

- Po pitanju BiH, uvek sam govorio o neophodnosti poštovanja teritorijalnog integriteta BiH, ali kada imate dvociju od trojice čelnika BiH koji sladostrasno mirno i otvoreno govore o tome kako su za priznavanje nezavisnosti Kosova - kaže Vučić.

- Onda vam oni u svakom trenutku pokazuju šta misle o vašoj zemlji i da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio. Hvala im na tome što su to pokazali, da bar nemam nikakvih moralnih obaveza da moram da reagujem i da ponavljam stvari koje sam hiljadu puta ponovio - naveo je predsednik Srbije.

Otkriveno ko odaje svedoke protiv OVK? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA