Najnovije

KORONA DIKTATURA I LUDILO: Smrtna kazna za prećutkivanje simptoma Kovida?!

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je danas da svako ko sakrije da ima koronavirus zaslužuje najstrožu moguću kaznu, a u Iranu je najstroža kazna - smrtna.

Korona virus. (Foto: Jutjub)

– Svako ko se oseća bolesno ili je evidentno da mu je loše, ne sme da krije bolest. U suprotnom, čini strašan prekršaj, koji će zahtevati najstrožu moguću kaznu – kazao je Rohani.

Iran će uvesti nove mere kako bi se sprečilo rapidno širenje kovida-19, koje podrazumevaju i kazne za nenošenje maski, a visina i tip kazne će biti utvrđeni na sledećem sastanku Vlade i Kriznog štaba Irana, prenosi Rojters.

Prema novim pravilima, čelnici Vlade koji ne budu poštovali ova pravila, biće kažnjeni ili upozorenjem ili jednogodišnjom suspenzijom sa posla.

Rohani dodaje da kancelarije vladajuće garniture, gde dolaze ljudi za razne vrste poslova, nisu nikome od pomoći ukoliko ne poštuju zdravstvene protokole, kao što je nošenje maske.

Novim merama je predviđeno da firme koje budu nipodaštavale zdravstvene protoklole mogu da se suoče i sa zatvaranjem, a Rohani je rekao da će u glavnom gradu Teheranu kazne biti najoštrije moguće.

U glavnom gradu Irana je u prethodnih par nedelja zabeleženo preko 100 preminulih na dan, naspram manje od deset dnevno, koliko ih je bilo u prvom talasu ranije ove godine.

Prema rečima Alireze Zalija, šefa teheranskog Kriznog štaba, situacija je vrlo opasna.

– Imamo čak tri to pet puta više slučajeva, a porast smrtnosti je između 1,5 i tri odsto. Predlažem zatvaranje škola bar na nedelju dana, a takođe, to se odnosi i na fakultete, biblioteke, džamije, muzeje, pozorišta i frizerske salone – rekao je Zali za teheransku televiziju.

Poljska čeka pravi trenutak da Ukrajini oduzme Volin i Galiciju! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA