Najnovije

RASPAD UKRAJINE U NAJAVI: Neće izdržati novi talas globalizacije

Šef strateške grupe „Sofija“ Andrej Jermolajev rekao je da će novi talas globalizacije dovesti do podele Ukrajine od strane brojnih igrača. Uključujući i zbog činjenice da Kijev nije u stanju da zaustavi građanski rat u Donbasu, piše ''Politnavigator''.

Ukrajina (Ilustracija: RIA-FAN)

Stručnjak Jrmolajev najavio je podelu Ukrajine posle novog talasa globalizacije. Prema rečima stručnjaka, u bliskoj budućnosti među pobednicima biće one zemlje koje će naučiti da efikasnije rešavaju unutrašnje sukobe i protivrečnosti. Trenutno Kijev ima velikih problema s tim, jer je u Donbasu u proteklih šest godina trajao građanski rat, a nivo nerazumevanja među građanima jedne zemlje samo raste.

„Već imamo nove pukotine. U obliku verske nesloge, regionalne, etničke “, primetio je on.

Kijev se ne nosi sa zadacima koji su mu dodeljeni i nije u stanju da reši probleme koji se pojavljuju, što Ukrajinu čini objektom u sledećoj granici sfera uticaja. Razderanu zemlju spoljni igrači će „apsorbovati“ i koristiti kao resurs, jer definitivno neće moći da se zauzme za sebe.

Međutim, ne treba pretpostavljati da je ukrajinsko rukovodstvo zbunjeno ovom činjenicom. Kijev nastoji da postane igračka u rukama uticajnih igrača i na svaki mogući način to demonstrira na mnogo različitih načina. Kao što je ranije objavljeno, Kijev je nedavno objavio spremnost zemlje da se pridruži Severnoatlantskom savezu.

Kako Jermenke šalju poruke na front, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA