Najnovije

VULIN: Vesliju Klarku je bolje da moli za oproštaj

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da bi bivši komandant NATO u vreme bombardovanja Srbije Vesli Klark trebalo da moli za oproštaj, a ne da Srbima govori šta da rade i ko su im prijatelji.

Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Vulin je poručio da "Srbi sami biraju svoje prijatelje, a neprijatelji se sami pokažu i prepoznaju".

- Ako neko i pomisli da je vreme da zaboravimo NATO agresiju, brzo će napustiti tu misao čim se pojavi Vesli Klark - rekao je Vulin, reagujući na Klarkovu tvrdnju da je Vašingtonski sporazum koristan ako smanji uticaj Rusije i Kine u regionu.

Vulin je dodao rekao da bi "komandant agresije" u kojoj su ubijene trogodišnja Milica Rakić i jedanaestomjesečna Bojana Tošović prvo trebalo da moli za oproštaj.

On je napomenuo i da su Rusija i Kina prijatelji Srbije i da nikada nisu uslovljavale, ni bombardovale Srbiju, niti je stavljale pod sankcije.

- Rusija je deo naše istorije, ali i zemlja i narod sa kojima hoćemo da delimo i budućnost - rekao je Vulin za "Večernje novosti".

On smatra da je Srbija bila sigurnija i jača kad god je i Rusija bila moćna, a da sa Kinom deli iste vrednosti, iskreno poštovanje i puno zajedničkih privrednih aktivnosti.

Šta je Kusturica rekao o Kosovu, pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA