Najnovije

MOSKVA JEREVANU: Pružićemo pomoć samo pod jednim uslovom

Moskva će pružiti Jerevanu svu neophodnu pomoć ako se sukobi prenesu direktno na teritoriju Jermenije, saopštilo je Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Pašinjan i Putin (Foto: Sajt premijera Jermenije)

Rusija privržena savezničkim obavezama koje ima prema Jermeniji, uključujući i one koje proističu iz Sporazuma o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći iz 1997. godine.

"U skladu s tim Sporazumom, Rusija će pružiti Jerevanu svu neophodnu pomoć, ako se sukobi prenesu direktno na teritoriju Jermenije", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Moskva poziva sve strane sukoba u Nagorno-Karabahu na hitan prekid vatre, smanjenje napetosti i povratak suštinskim pregovorima kako bi se postiglo mirno rešenje situacije zasnovano na osnovnim principima u okviru sporazuma koji su postigla ministarstva spoljnih poslova Rusije, Azerbejdžana i Jermenije u Moskvi 10. oktobra.

Premijer Jermenije Nikol Pašinijan prethodno se obratio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu s molbom da pokrene konsultacije da bi se razmotrilo kako Rusija može da pruži pomoć Jermeniji u polju bezbednosti.

Zašto ruski dobrovoljci ne idu u Nagorno-Karabah, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA