Najnovije

JERMENIJA GRANATIRALA AZERBEJDŽANSKI GRAD: Vriska i bežanija na ulicama (VIDEO)

Azerbejdžan je danas saopštio da su jermenske oružane snage granatirale grad Gandža u novoj eskalaciji sukoba na južnom Kavkazu.

Nagorno-Karabah (Foto: RIA Novosti)

Jermenija je odbacila tvrdnje da je gađala u pravcu Azerbejdžana, ali lider Nagorno-Karabaha, etničke jermenske enklave u Azerbejdžanu, rekao je da su njegove snage uništile vojnu vazduhoplovnu bazu koja se nalazi u Gandži.

- Stalne vojne jedinice smeštene u velikim gradovima Azerbejdžana od sada postaju ciljevi odbrambene vojske - rekao je lider Karabaha Arajik Harutjunjan.

Pojavili su se i snimci granatiranja Gandže, gde se vidi kako civili uz vrisku beže u skloništa.

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su gradovi Terter i Horadiz u blizini granice sa Nagorno-Karabahom meta snažnog granatiranja, dok je vojska otcepljenog regiona rekla da je njen glavni grad Stepanakert meta napada.

Sukobi su izbili pre sedam dana i trenutno je najgora situacija od devedesetih godina prošlog veka kada je u nasilju ubijeno oko 30.000 ljudi.

Postoji opasnost da i regionalne sile kao što su Rusija i Turska budu uvučene u sukob, kao i da dođe do prekida energetskog snabdevanja preko južnog Kavkaza, gde cevovodi azerbejdžansku naftu i gas dovode na svetska tržišta.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je sinoć da su snage te zemlje preuzele kontrolu nad sedam sela u regionu Nagorno-Karabaha, navodi TASS.

Alijev je rekao ranije da su snage Azerbejdžana zauzele selo Madagiz koje će sada biti preimenovano u Sukovusan.

Šta se desilo predsedniku Arcaha na prvoj liniji fronta, pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA