Najnovije

KRIVOKAPIĆ: Svi će morati da dokažu poreklo svoje imovine, ispitaćemo sve odluke o dodeli stanova i kredita!

Nova vlada će preispitati sve odluke o dodeli stanova i stambenih kredita pod povoljnim uslovima funkcionerima odlazeće vlasti, a u svakom slučaju gde se otkriju nepravilnosti biće preduzete odgovarajuće zakonske mere sa ciljem da se imovina vrati državi, saopštili su „Danu“ predstavnici pobedničkih koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“.

Zdravko Krivokapić (Foto: Jutjub)

Prof. dr Zdravko Krivokapić izjavio je da je u pojedinim situacijama bilo zaista očigledno da je država oštećena, zbog čega će ovaj slučaj nova vlast tretirati kao i svaku drugu aferu:

– Donošenje Zakona o poreklu imovine će biti jedan od glavnih zadataka nove vlade. Razmislićemo i o eventualnom obrazovanju vladine komisije ili inicirati formiranje parlamentarnog anketnog odbora koji bi pomogli pravosuđu u prikupljanju i obradi dokaza, naglasio je Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je podvukao da se Crna Gora nalazi u velikim ekonomskim problemima, koji lako mogu da impliciraju i socijalne probleme.

– Uložićemo maksimalni napor da se iskorijeni korupcija, ali i da se preispitaju sumnjivi tenderi, podsticaji i transferna plaćanja državnim službenicima, uključujući i nezakonitu dodelu stanova, zaključio je u izjavi Zdravko Krivokapić.

Poslanik koalicije „Crno na bijelo“ Miloš Konatar, takođe, naglasio je spremnost u borbi protiv korupcije.

– Preispitaćemo takve odluke. Ko je dobijao takve stanove i pod kakvim uslovima su dodeljivani. Svi oni koji se budu ogrešili o zakon odgovaraće pred nadležnim organima, poručio je Konatar.

Poslanik Dragan Krapović, ispred koalicije „Mir je naša nacija“ istakao je mogućnost parlamentarne istrage po ovom pitanju.

– Takođe, tu su i posebne vladine komisije, ali i drugi modeli, a sve u skladu sa Ustavom i zakonima države Crne Gore. Preispitaćemo određene odluke, to nam nalaže i integracioni put, a koga bez pravnih i političkih epiloga brojnih afera sigurno ne može biti, istakao je Krapović.

Koje resore u CG Srbi žele da dobiju, saznajte OVDE.

Izvor: Dan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA