Najnovije

TURSKI DIKTATOR NE ODUSTAJE OD AGRESIJE: Erdogan preti novim vojnim operacijama u Siriji!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je u subotu da će njegova zemlja ići na čišćenje terorističkih skrovišta u Siriji ako im se ne ispune obećanja.

Redžep Tajip Erdogan. (Foto: Jutjub/Pravda)

Prema agenciji Anadolu, Erdogan je rekao, „eliminisali smo teroristički koridor uspostavljen duž naših granica i dokazali da naša sirijska braća nisu sama“.

„Naše efikasno prisustvo nastaviće se na terenu dok se ne postigne stabilnost na našim južnim granicama (sa Sirijom)“, rekao je turski predsednik.

Istakao je da „Turska neće prihvatiti nijedan korak koji bi izazvao novu humanitarnu tragediju u Idlibu u Siriji“.

„Nastavićemo da uznemiravamo sve stranke koje su neprijateljske prema našoj zemlji i našem narodu“, naglasio je Erdogan.

„Stranke koje ćute o terorističkim organizacijama i zemlje koje ih podržavaju stavljaju po strani sve moralne, pravne i ljudska prava kada je u pitanju Turska“, rekao je on.

Značajno je da je turski predsednik ranije saopštio da je Turska i dalje posvećena memorandumu o razumevanju koji je zaključila sa Rusijom u vezi sa Idlibom.

Dodao je, „Ako režim nastavi da krši primirje i ostale uslove sporazuma, platiće veoma velike gubitke i nećemo tolerisati mračne organizacije koje sprovode provokativne akcije kako bi osujetile prekid vatre u Idlibu.“

Hotiju se "ne sviđa" 15. tačka Sporazuma iz Vašingtona! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA