Najnovije

OVO SE NEĆE SVIDETI NJEGOVIM PRISTALICAMA! Tramp primilio lek protiv korona virusa, a njegovo poreklo je bizarno!

Jedan od lekova koje je američki predsednik Donald Tramp uzeo tokom lečenja od koronavirusa razvijen je pomoću ljudskih ćelija dobijenih iz abortiranog fetusa.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Lek je koktel monoklonskih antitela koje je razvio Regeneron, Tramp je primio infuziju od 8 grama, a sam lek nije odobren.

Matične ćelije korišćene za razvoj leka poznate su kao HEK-293T ćelije, a izvorno su ekstrahovane iz bubrega embriona nakon abortusa koji je u Holandiji izveden 70-ih godina prošlog veka.

Tramp dosledno nastoji da ograniči pristup abortusu, a jedan od njegovih najnovijih pokušaja je i nominacija konzervativne katoličke sutkinje Ejmi Koni Baret u Vrhovni sud. Trampova republikanska stranka se izričito protivi istraživanju embrionalnih matičnih ćelija i poziva na zabranu federalnog finansiranja navedenih istraživanja.

Tramp je već ograničio takva istraživanja 2019. kada je njegova administracija pauzirala finansiranje naučnika koji rade na studijama tog tipa.

"Zaustavili smo federalno finansiranje istraživanja fetalnog tkiva. Zauzimamo stav pred lobistima abortusa kao nikada do sad", rekao je Tramp početkom ove godine.

Razvoj koktela sa 450 miliona dolara podržala je "Barda", institucija u sklopu tamošnjeg ministarstva zdravstva zadužena za istraživanja i razvoj biomedicine. Nije dostupan javnosti i do danas je testiran tek na 275 ljudi.

Severna Koreja ima novo, strašno oružje! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA