Najnovije

HUTI SMISLILI NOVU TAKTIKU: Dronovi su prošlost, imaju bolje rešenje!

Dana 12. novembra saudijske vlasti su objavile vest da je pokret "Ansar Alah" (poznat i kao "Huti") napao naftni terminal u jugozapadnom gradu Žizan.

Huti. (Foto: Jutjub)

Neimenovani zvaničnik u Ministarstvu energetike Saudijske Arabije rekao je za televiziju "Al-Arabija" da su dva improvizovana eksplozivna  čamca Huta gađala terminal 11. novembra.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom presrela je oba čamca VBIED-a, prema tvrdnjama zvaničnika. Ipak, presretanje je dovelo do eksplozije na plutajućim naftovodima terminala. Vatrogasci su požar ugasili u roku od nekoliko sati. Nije bilo smrtnih slučajeva.

- Takva krivična dela usmerena protiv vitalnih objekata nisu usmerena samo na kraljevstvo, već takođe na sigurnost izvoza nafte, stabilnost snabdevanja sveta energijom, slobodu međunarodne trgovine i celokupnu globalnu ekonomiju - saopštilo je Ministarstvo energetike.

"Ansar Alah" već nekoliko godina gađa ratne brodove Koalicije predvođene Saudijskom Arabijom VBIED-ima. Međutim, ovo je prvi put da su koristili čamce sa bombama za napad na naftno postrojenje.

Jemenska grupa navodno je pojačala je nedavno napade na Saudijsku Arabiju kao odgovor na vazdušne napade Koalicije predvođene Saudijskom Arabijom i blokadu nametnutu Jemenu.

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija saopštila je da je presrela pet bespilotnih letelica samoubica koje su Huti navodno lansirali samo 12. novembra. Jemenska grupa verovatno neće uskoro zaustaviti napade na Kraljevinu.

Objavljeno koliko je Jermena i Azera poginulo u borbama za Karabah! Više o tome OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA