Najnovije

NEVEROVATNE BROJKE! Objavljeno koliko je Jermena i Azera poginulo u borbama za Karabah (FOTO)

Zvanični broj pripadnika jermenske vojske koji su poginuli u borbama u Nagorno-Karabahu između 27. septembra i 10. novembra popeo se na 1.383. stradalih vojnika.

Rat u Nagorno-Karabahu. (Foto: Jutjub)

Dana 13. novembra, Ministarstvo odbrane Jermenije podelilo je spisak sa imenima 44 pripadnika službe koji su poginuli u borbama. To je verovatno poslednje ažuriranje podataka.

Iako je Jermenija bila transparentna sa objavama ljudskih gubitaka, Azerbejdžan do sada nije objavio nijedan zvanični dokument o svojim ljudskim gubicima.

MO Jermenije tvrdi da je 7.630 pripadnika azerbejdžanske službe i sirijskih plaćenika koje je slala Turska ubijeno u borbama oko Nagorno-Karabaha. Međutim, jermenski "Karabah Rekords" izvestio je za samo 1.119 potvrđenih azerbejdžanskih žrtava od 28. oktobra.

Što se tiče sirijskih plaćenika, Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštila je u većini izveštaja da je njih 250 ubijeno u Nagorno-Karabahu.

Bitka za Nagorno-Karabah, koja je počela azerbejdžanskim napadom 27. septembra, takođe je odnela živote desetina civila sa obe strane. Najmanje 54 Jermena i 91 Azerbejdžanac je ubijen u raketnim napadima, a sve je okončano mirovnim sporazumom uz posredovanje Rusije.

Tačan broj ljudskih gubitaka i na jermenskoj i na azerbejdžanskoj strani u bici za Nagorno-Karabah verovatno će ostati nepoznat. Obe zemlje pružaju vrlo malo informacija, što je teško proveriti.

Naprednjak napao Krizni štab! Više o tome OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA