Najnovije

DUBOKA DRŽAVA SE PROBUDILA! Bajden izguran u stranu, oni će vladati Amerikom!

Vodeći krugovi progresivnog i centrističkog krila Demokratske stranke nastoje da izvrše uticaj na novoizabranog američkog predsednika DŽo Bajdena da prihvati njihovu političku platformu.

DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

U toku je snažno lobiranje dve struje iz Demokratske stranke s ciljem da se Bajden privoli da na ključna mesta u svojoj budućoj administraciji postavi njihove ljude.

Levo orijentisano krilo demokrata objavilo je listu kandidata za buduću Bajdenovu administraciju od 400 progresivnih političkih eksperata, zalažući se da se u novoj američkoj administraciji ne nađu ljudi povezani s krupnim korporativnim interesima.

S druge strane, centrističko krilo Demokratske stranke optužuje svoje levo orijentisane stranačke kolege da su preterano naklonjeni levici i da su odgovorni za loše rezultate na izborima za Predstavnički dom i Senat Kongresa, preneo je AP.

Analitičari ocenjuju da ovaj sukob dve struje u Demokratskoj stranci stvara tenzije umesto pobedničke atmosfere.

Tokom predizborne kampanje DŽo Bajden je obećao da će nastaviti da neguje etičke principe koje je uvela administracija predsednika Baraka Obame, u kojoj je bio potpredsednik.

Isticao je da će držati pod kontrolom uticaj lobista i krupnog kapitala u svojoj vladi, što je suprotno dobrim odnosima koje je Trampova administracija negovala sa uticajnim poslovnim krugovima u SAD.

"Bajden će pronaći način da pomiri dve struje u Demokratskoij stranci, da smiri tenzije i uspešno preuzme kormilo države. Svako ima svoju ulogu, a uloga predsednika je da donosi odluke", ukazao je bivši demokratski gradonačelnik NJu Orleansa Mič Landrije.

Putin uputio 20 aviona u Nagorno Karabah! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA