Najnovije

KRIVOKAPIĆ DAO ZELENO SVETLO MILOVOM REŽIMU? Medojević napao mandatara za sastav nove vlade

Oglasio se Lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević povodom formiranja nove Vlade.

Nebojša Medojević. (Foto: Jutjub)

- Predlog budžeta za 2021. je uradila Vlada Duška Markovića uz saglasnost MMF. Mandatar Zdravko Krivokapić je ponizno molio i Markovića i MMF da se on i njegov zet uključe u pregovore, ali su ga obe adrese odbile, jer je do izbora Vlade samo običan građanin (koji doduše mislima pomera planine) - kaže Medojević.

- Mandatar dakle neće moći da mijenja ključne parametre budžeta koji je usaglašen sa MMF. Ostaje mu samo da već definisani okvir javne potrošnje, deficita i mjera štednje, raspodeli na 12 ministarstava. Mada, u suštini Mandatar i njegov zet nisu javno izneli nijednu ideju u vezi strukture budžeta i ekonomske politike, tako da je jasno da će ova Vlada biti Vlada kontinuiteta pogubne neoliberalne ekonomije Đukanovića.

- Samo što će troškove oštrog programa štednje preneti na sirotnju, dok će interesi tajkuna prve i druge familije biti zaštićeni.

- Ulazimo u grčki scenario, dužničke krize, oštrih mera štednje, smanjenja plata i penzija, rasta nezaposlenosti, eksplozije siromaštva i beskonačnog kruga recesije - ocenjuje Nebojša Medojević.

- Krivokapić i zet niti imaju znanja niti ideja kako da spreče bankrot i zaustave recesiju.

- Poslušnici Ambasada, sada su ponavljači kod MMF. Štitiće interese poverilca i tajkuna. Prve i druge familije.

- Kad vam smanje plate i penzije, kad ostanete bez posla, kad vas gazda izbaci iz stana, kad izvršioci krenu da naplaćuju dugove, kad ne budete imali da obezbedite hranu za decu, znajte da su reforme spriječili vladari iz sjenke - kaže on.

- Oni su odgovorni za sve što nas čeka. DF je imao plan za reforme. Nisu nam dali da vam ponognemo. Važniji su bili interesi tajkuna Prve i Druge Familije - zaključuje Medojević.

Andrija Mandić poslao poruku mandataru za sastav nove vlade! Više o tome OVDE.

Izvor: borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA