Najnovije

STIŽE OSVETA ZA SULEJMANIJA! Lider iranske otkrio šta se sprema!

Komandant Iranske revolucionarne garde, Husejin Salami, ponovio je svoju tvrdnju da će se njegova zemlja osvetiti ubicama zapovednika Snaga Kuds Kasem Sulejmanija „na terenu“.

Raketa/Sulejmani (Foto: Jutjub)

Salami je tokom sastanka s iračkim ministrom odbrane rekao da ova osveta nema nikakve veze sa praćenjem pravnog postupka za ubistvo Sulejmanija i Abu Mahdija al-Muhandisa, rekavši: „Sigurni smo da će se irački sinovi osvetiti krv Al Muhandisa “.

Ukazao je da su Sulejmani i Abu Mahdi al-Muhandis imali odlučujuću ulogu u uklanjanju Islamske Države.

Salami je rekao, „Nema sumnje da je Sulejmani, u pratnji Muhandisa, odigrao presudnu ulogu u islamskom svetu da iskoreni ID i osujeti cionističke i američke planove u regionu.“

„Naša želja da Irak bude slobodna, nezavisna, integrisana, velika, sigurna i jaka zemlja“, rekao je Salami, dodajući da je „jedan od najvažnijih razloga koji je naterao Iran da pošalje najveće, najjače i najhrabrije i najspremnije vođe da pomognu Iraku u teškim okolnostima pojave ID-a je da ostvare ovu želju “.

Sulejmani je ubijen zajedno sa Abu Mahdijem Al-Muhandisom u američkom vazdušnom napadu usmerenom na njegov automobil u blizini aerodroma u Bagdadu u zoru 3. januara.

Tramp smenjuje šeficu CIA! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA