Najnovije

Zašto Vučić ističe da neće svi morati da prime vakcinu za koronu?

Mnogi kao da su odahnuli kada je Aleksandar Vučić sinoć izjavio da će vakcinu za koronu morati da prime samo lekari, policajci i vojnici, a "ostali kako hoće".

Aleksandar Vučić. (Foto: predsednik.rs)

Piše: Aleksej Dimitrijević

Na prvi pogled se čini da ipak nećemo morati da se borimo protiv neviđenog kršenja ljudskih prava u novijoj istoriji, ali razloga za optimizam nažalost – nema.

Nije Vučić ovo izjavio zbog toga što neće moći da nabavi veliki (potreban) broj vakcina u narednom periodu. Plan je mnogo podliji. Umesto da se u startu insistira na prisilnoj vakcinaciji celog stanovništva i tako rizikuje narodna pobuna, režim pribegava taktici i pripremi progona koji će uslediti kasnije.
 
Najpre je potrebno vakcinisati lekare koji leče ljude i organe prisile nad ljudima – vojsku i policiju. Zatim slede „meki pritisci“: ako niste vakcinisani, nećete moći da putujete van granica, poslodavac će imati prava da vam uruči otkaz jer nevakcinisani ugrožavate poslovanje kompanije, a lekari (oni koji su vakcinu već primili) neće moći da vas prime u zdravstvene ustanove jer ste „izvor zaraze“.
 
Ako u obzir uzmemo činjenicu da će deo stanovništva dobrovoljno da se vakciniše, a da će deo to učiniti pod „mekim pritiskom“ kao što je to navedeno u prethodnom pasusu, dolazimo u situaciju da će u jednom trenutku većina građana Srbije biti vakcinisano protiv Kovida-19.
 
Tek tada na scenu stupa represivni i protivustavni zakon, koji je samozvana Skupština Srbije usvojila prošle nedelje, a koji ministru zdravlja daje pravo da proglasi prisilnu vakcinaciju celog stanovništva.
 
Tada će već pelcovana vojska i policija moći da učestvuje u nacističkom pohodu nad slobodarskom manjinom u ovoj zemlji. Preostali „poslednji Mohikanci“ će tada imati znatno manji kapacitet da se odupru u odbrani svojih ljudskih prava.
 
Ako u obzir uzmemo činjenicu i da nelegalna premijerka Ana Brnabić najavuje policijski čas od 1. decembra, poslednji je momenat da se ovaj narod probudi i osvesti. Nikakav virus ne može da bude opravdanje za uvođenje totalitarizma, uništavanje ekonomije i ljudskih prava, ali i sprečavanje ljudi da se leče od drugih bolesti, koje ovih dana neometano „kose“ Srbijom. 

Poslednji je čas. Ustani ponižena ljudska raso.

Narod ustao protiv korona-diktature! Više o tome OVDE.

Izvor: Srbin Info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA