Najnovije

ČANAK NAPAO SVETOG VASILIJA, OSTROG I PATRIJARHA: Prvi u odbrani Mila Đukanovića

Pokrajinski poslanik u Skupšini AP Vojvodine i jedan od omiljenih taster-analitičara odlazećeg crnogorskog režima, Nenad Čanak, gledaoce TV Hepi „usrećio“ je „dubokoumnim“ zapažanjem kako „miris tamjana i svaće ne leče koronu“, i upitao „zašto se patrijarh SPC Irinej od korone ne leči u manastiru Ostrog nego u bolnici“.

Nenad Čanak (Foto: Jutjub)

Rekao je da mu mnogi zameraju da suviše napada crkvu, ali da on nije ušao u politiku da bi ćutao, nego da pita.

„Ja nikog ne napadam, samo pitam. Kako je sve tako bezbedno i ako miris tamjana razgoni sve te vradžbine, što će onda patrijah u bolnici. Što ga nisu odneli pod Ostrog ‘slava mu i milost’, pa da ga tamo Sveti Vasilije leči, nego su ga poveli u bolnicu gde ga leče lekari koji primaju platu iz budžeta u koji firma na čijem je čelu patrijarh Irinej, kao prvi među jednakima, nije dala ni dinar. Zašto nas pravite budalama? Koliko se ljudi zarazi na taj način, i posle toga gde će, kod lekara. Zašto se o tome ne povede računa, to je zločin protiv javnog zdravlja, zdravlja ljudi”, ističe Čanak.

Istakao je da on nema probleme sa Bogom već sa njegovom zemaljskom administracijom, te da mu je „dosta srednjovekovnih lagarija“. A onda je krenuo i u odbranu svog poslednjeg „mecene“, crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Na konstataciju voditelja da je poput njega razmišljao i Milo Đukanović te da je loše prošao na izborima, Čanak je reagovao:

“Od 81 poslanika dobio je 40, a pobednička opozicija 41. Misliš da nije mogao da uzme i taj jedan mandat?”, zapitao je Čanak, dodajući da obojica znaju da je mogao da uzme taj jedan mandat.

Na pitanje voditelja zašto ga nije uzeo, Čanak je odgovorio:

“Ono što je vrhunac karijere Mila Đukanovića posle svega je to što je napravio pristojnu, demokratsku i međunarodno priznatu državu. To što nije uzeo tog jednog poslanika i što je odmah dao mandat za sastav vlade onima koji su imali većinu je vrhunac demokratskog odnosa i poštovanje demokratije u jednoj zemlji”, ističe Čanak.

Pita i kakav je to Bog koji se ne brine za svoje ovozemaljsko osoblje. “Kakva je to crkva koja se boji Boga toliko da drži gromobran na crkvi”, pita Čanak.

Ko će dalje lečiti patrijarha Irineja, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA