Najnovije

DIVAN, JEDNOSTAVAN RECEPT: Kremasta piletina u sosu od majčine dušice i limuna, vrhunski užitak na tanjiru

Evo jednog divnog i jednostavnog recepta sa piletinom, koga možete isprobati i radnim danom jer se brzo priprema, a mogućnost za pogreške je zaista mala. Obradujte ukućane kremastom piletinom u sosu od majčine dušice i limuna.

Kremasta piletina (Foto: Jutjub)

Potrebni sastojci:

4-5 komada pilećeg filea

So, biber

1 kašika maslinovog ulja

1 šolja pilećeg bujona

Naribana korica i sok jednog limuna

¼ glavice sitno naseckanog crvenog luka

1 čen belog luka, sitno naseckan

2 kašike sitno naseckanih listova majčine dušice

3 kašike pavlake za kuvanje

2 kašike putera

Uključite rernu da se greje na 190 stepeni, a meso malo istanjite tučkom da bude jednake debljine. Začinite meso solju i biberom. U veći tiganj sipajte ulje i stavite na šporet da se greje. Zatim stavite meso i pržite 6-7 minuta. Meso treba da dobije lepu smeđu koricu.

Izvadite meso na tanjir i prekrijte folijom, a tavu sklonite sa šporeta i sipajte bujon, limunovu koricu i sok, crveni luk, beli luk te majčinu dušicu, vratite na šporet da prokuva i ostavite da vri 10 minuta, nakon toga smanjite temperaturu i dodajte puter i pavlaku. Na samom kraju u sos dodajte meso pa sve kupa stavite da se zagreje u rerni 5-10 minuta. Piletinu servirajte uz prilog po želji.

Recept za njoke sa piletinome pročitajte OVDE.

Izvor:  Sallysbakingaddiction

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA