Najnovije

EVROPA UDARA NA ALIJEVA: Kazna zbog džihadista, Turske i napada na Jermeniju

Holandski parlament pozvao je vladu zemlje da predloži sankcije protiv azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva i njegove porodice na nivou EU, piše Europa Nu.

Ilham Alijev (Foto: Predsedništvo Azerbejdžana)

Pretpostavlja se da će mere uticati ne samo na rodbinu Alijeva, već i na ključne učesnike azerbejdžanske ofanzive, kao i na sirijske militante koji su poslati u zemlju da učestvuju u ratu protiv Jermenije. U rezoluciji usvojenoj kao rezultat sastanka 17. novembra pominje se učešće Turske u sukobu u Nagorno-Karabahu: Ankara, ukazuju poslanici, podržala je Baku u podsticanju nasilja.

Dana 9. novembra lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana usvojili su zajedničku izjavu u kojoj se sugeriše kraj ratnih dejstava u Nagorno-Karabahu od 10. novembra. Strane u sukobu zaustavljaju se na svojim pozicijama. Azerbejdžan će dobiti kontrolu nad teritorijama regiona Agdam, Gazah, Kelbadžar i Lačin. U regionu će biti ruski mirovnjaci. Jedinice će biti raspoređene duž kontaktne linije i Lačinskog koridora, koji povezuje Nagorno-Karabah sa Jermenijom.

Kako su Amerikanci pogodili interkontinentalnu balističku raketu u letu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA