Najnovije

ABAZOVIĆ OBARA ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI: Ekspertska vlada razbija koncept partijske države

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je za BHRT rekao je potrebno raditi na povezanosti regiona kako bi građani imali veći životni standard, te da bi tako i stopa nacionalizma bila manja.

Dritan Abazović (Foto: Jutjub)

Osvrnuo se i na Zakon o slobodi veroispovesti, i istakao da nova Vlada smatra da je zakon potreban, ali da on ne sme biti diskriminatorski prema bilo kome.

“Postojeće rešenje mora biti promenjeno, jer ima neke vanustavne norme. Ne trebamo dizati tenzije i stvarati neprijateljstvo”, naglašava Abazović i dodaje da se zemlja ne može oduzimati nikome i da je to suprotno temeljnim evropskim zakonima i praksama.

On kaže da će se proces formiranja nove Vlade završiti do drugog decembra i da je, i pored velikog broja različitih mišljenja, ekspertska vlada nešto što je Crnoj Gori u ovom trenutku veoma potrebno, kao i da je to jedini način da se po prvi put u istoriji razbije  koncept partijske države.

Naglasio je da će prioriteti buduće vlade biti suzbijanje korone, korupcije i organizovanog kriminala, ekonomska stabilizacija i evro-integracije.

Kakav haos je nastao u Prištini, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA