Najnovije

DOŠLI SU PO GLAVE JERMENA, PA OSTALI BEZ SVOJIH: Pobeđene specijalne jedinice iz Turske!

Portparol predsednika Arcah republike Vagram Bogosian rekao je u ponedeljak da je u području Karabaha ubijeno 20 pripadnika turskih specijalnih snaga.

Azerbejdžanska i Turska vojska (Foto: mod.gov.az)

Bogasian je na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku objavio: „LJudi iz divizije Šahin Megarian (region Šahumian, pod azerbejdžanskom kontrolom od ranih 1990-ih), likvidirali su 20 od 22 osoblja turskih specijalnih snaga tokom bitke kod sela Avitarans, u regiji Askiran  Samo dvoje od njih uspeli su da pobegnu.”

Ranije je jermenski ministar spoljnih poslova Zohrab Matsakanian rekao da Jerevan ima ubedljive dokaze da je Turska poslala militante iz Sirije i Libije u Karabah.

Jermenija i Azerbejdžan razmenili su optužbe o dovođenju naoružanih plaćenika iz Sirije i drugih bliskoistočnih i severnoafričkih zemalja.

Jermenski ambasador u Rusiji Vardan Tagagnian rekao je da militanti koje je Turska prevozila iz Sirije učestvuju u neprijateljstvima na visinama Karabaha.

Dana 27. septembra izbili su oružani sukobi na liniji kontakta azerbejdžanskih i jermenskih snaga u Karabahu i susednim oblastima, u najopasnijoj eskalaciji dve strane u skoro tri decenije, usred međusobnih optužbi za početak borbi i dovođenje stranih militanata.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev odobrio je 27. septembra uvođenje ratnog stanja u brojnim gradovima i regionima republike i policijski čas i najavio delimičnu mobilizaciju.

Šta su oborili Azeri, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA