Najnovije

ORUŽJE BEZ KONKURENCIJE: Rusija razvija novi raketni sistem koji će zameniti i moćni Iskander!

Rusija je postavila naučnu osnovu za novo oružje koje će zameniti taktički raketni sistem Iskander, izjavio je u četvrtak ruski raketni i artiljerijski general-potpukovnik Mihail Matvejevski u intervjuu za novine Ruska gazeta.

Iskander (Foto: mil.ru)

„Iskander-M će dugo vremena ispunjavati savremene zahteve i ostaće osnovno oružje za raketne snage i artiljeriju najmanje do 2030. godine. Što se tiče budućeg oružja, možemo reći da je danas već dostupna prilično značajna naučna osnova za njegov razvoj “, rekao je general.

Taktički raketni sistem Iskander-M jedinstven je i njegov nadograđeni potencijal „iskorišćen je za manje od polovine“, naglasio je on.

Rusija trenutno izvodi naučni rad na konceptu naprednog raketnog artiljerijskog naoružanja. Istovremeno se ulažu napori za unapređenje sposobnosti postojećih sistema naoružanja.

Danas ruske artiljerijske trupe dobijaju nadograđene raketne sisteme višekalibarskog lansiranja Tornado-G i modernizovane lansere Tornado-S, rekao je general.

Taktički raketni sistem Iskander-M namenjen je za gađanje protivničkih ciljeva na dometu do 500 km: raketne bacače, raketne sisteme, artiljeriju velikog dometa, avione i helikoptere na aerodromima, komandna mesta i komunikacijske centre.

Šta NATO radi u istočnoj Evropi, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA