Najnovije

"RUSIJA JE SAMO POSREDNIK" Putin o dekleraciji za Nagorno-Karabah: To je zapravo sporazum između Azerbejdžana i Jermenije

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana zajedno radili na deklaraciji za Nagorno-Karabah od 9. novembra.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Putin je naveo da je to zapravo sporazum između Azerbejdžana i Jermenije, a da je Rusija samo bila posrednik i prema tom dokumentu je preuzela obavezu da izvrši mirno razdvajanje.

- Što se tiče teksta, na njemu smo radili zajedno, ja, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i premijer Jermenije Nikol Pašinjan - rekao je Putin za emisiju "Moskva.Kremlj.Putin" za televizijsku stanicu "Rusija-1".

Putin je istakao da je to bio jedini mogući način.

Obnovljeni sukobi između Azerbejdžana i Jermenije izbili su 27. septembra, a intenzivne borbe zahvatile su region Nagorno-Karabah.

Putin, Alijev i Pašinjan potpisali su 9. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, počev od 10. novembra. Prema tom dokumentu, azerbejdžanska i jermenska strana treba da zadrže položaje koje su držali u tom trenutku, a ruski mirovnjaci treba da budu raspoređeni u region, podsjeća TASS.

Evo pravog razloga zašto Putin nije čestitao Bajdenu pobedu! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA