Najnovije

SUKOB NEMAČKE I TURSKE VOJSKE: Da li će oružje stići u Libiju?!

Nemačka vojska saopštila je u ponedeljak da je Turska blokirala njihove snage da pretražuju brod za koji se sumnja da nosi oružje namenjeno Libiji.

Turska mornarica (Foto: tsk.tr)

Pozivajući se na glasnogovornika nemačke vojske, Rojters je izvestio da je nemačka vojska ušla u teretni brod, ali je sprečena u pretrazi plovila nakon što je Turska protestovala Evropskoj uniji.

Prema izveštaju, nemački vojnici sa fregate Hamburga ukrcali su se na tursko plovilo Rosalina-A, nakon što su posumnjali da je brod prevozio oružje do libijskog lučkog grada.

Turska je odmah protestovala zbog potrage nemačke vojske, tvrdeći da je to kršenje međunarodnog prava, jer je Rosalina-A navodno nosila hranu.

Ankara je jedna od glavnih pristalica Vlade nacionalnog sporazuma sa sedištem u Tripoliju (GNA), koja je ratovala sa Libijskom nacionalnom vojskom zbog kontrole nad tom severnoafričkom državom.

Turske oružane snage već su raspoređene u Libiji; međutim, trenutno postoji prekid vatre u celoj zemlji, jer zaraćene strane pokušavaju politički da reše svoje razlike.

O novom incidentu u Nagorno-Karabahu pročitajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA