Najnovije

DR KON: Ne usuđujem se da kažem kakva je situacija u Beogradu

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava iz dana u dan, danas je zabeležen novi crni rekord sa skoro 7.000 novozaraženih.

Dr Kon (Foto: Jutjub)

Gosti večerašnje emisije "Upitnik" na RTS-u su epidemiolog dr Predrag Kon, direktor zemunske bolnice Dragoš Stojanović i direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša.

Prema poslednjim informacijama, Srbija spada u grupu od 15 najpogođenijih zemalja u Evropi. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od danas su na snazi nove mere.

"Teško može da se kaže da je situacija pod kontrolom, ono što malo može da ohrabri u ovoj situciji koja je nepovoljna i delimično katastrofalna, to je činjenica da Beograd pada na ispod 30 odsto po broju zaraženih, da stagnira. Već 5 dana ne ide preko 2.200 koliko je bio maksimum. Beograd, kao prvo mesto gde se virus aktivirao, najverovatnije je dosegao maksimum. Pitanje je kako će dalje teći. Problem je što je na visokom nivou i mnogo je onih za bolničko lečenje. Pratićemo, videćemo za dve nedelje, 10-ak dana da li će da pada, ali ne očujemo da će ići brzo ", rekao je dr Kon.

Najveći problem je nedostatak bolničkih mesta. 

"Ovaj nalet duplo teži u odnosu na prethodne nalete, vidimo po broju pacijenata, po kliničkoj slici i broju obolelih na intenzivnoj nezi. Nikada nismo imali ovoliki broj teških pacijenata. Od 1.300 kod nas, 98 zaposlenih je inficirano. Vesti dr Kona su ohrabrujuće. Već dugo sve traje. Imamo još nekoliko slobodnih mesta u KC Zemun"; rekao je dr Stojanović.

Đukanović beži sa vrha DPS-a! Dovodi bivšeg predsednika Crne Gore! Više o tome OVDE.

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA