Najnovije

ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE BEZ USTEZANJA: Objasnio drugima kako da se ponašaju i na koga da se ugledaju

Sve sukobe treba da rešavati na osnovu međunarodnog prava, a velike sile treba da stvore uslove za to, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov. (Foto: ria.ru)

- Mnogo puta smo videli da je, kada međunarodni akteri deluju na osnovu ovih principa (Povelje UN), uz poštovanje suvereniteta, principa nemešanja u međusobne poslove i mirnog rešavanja sporova, lakše postići održiva rešenja nego u situaciji kada velike sile nastoje da zloupotrebe svoj uticaj u nekom regionu, koji se često nalazi daleko od njihovih granica, kako bi nametale neke uslove sukobljenim stranama - rekao je Lavrov.

On je, kako prenosi TAŠ, na konferenciji za medije u Moskvi istakao da "takvi nametnuti sporazumi obično ne traju dugo".

Naglasio je da sukobljene strane treba da se međusobno dogovaraju, dok je "uloga drugih igrača da stvore uslove za to, umesto da im bilo šta nameću".

- To je učinio naš predsednik (Vladimir Putin) kada je posredovao u sporazumu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu 9. novembra, omogućivši stranama da postignu međusobne sporazume i stvarajući uslove za rešavanje produženog sukoba - rekao je Lavrov.

Ovaj govor zapečatio je Trampovu sudbinu, duboka država i globalisti mu nikada nisu oprostili! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA