Najnovije

HAFTAR DEMONSTRIRA SILU RUSKIM ORUŽJEM: Poleteli i Su-24 u bojama ruske avijacije (FOTO/VIDEO)

Dva taktička frontalna bombardera ruske proizvodnje Su-24 ponovo su primećena u Libiji. Video snimak, na kojem se vidi let aviona, objavio je Informativni biro Vrhovne komande Libijske nacionalne armije (LNA) feldmaršala Halife Haftara na svom Jutjub kanalu.

Visoki oficiri LNA (Foto: Jutjub)

Kako je navedeno u opisu video snimka, Su-24 je učestvovao u vežbama velikih razmera 106. oklopne brigade LNA u libijskoj pustinji. Na snimku se vidi kako dva bombardera ispuštaju bombe u niskom letu. Poznato je da su jedinice LNA tokom vežbi koristile i ruske helikoptere Mi-24, tenkove i haubice.

List The Drive je primetio da su avioni prikazani na video snimku i dalje obojeni u sivo-bele boje ruskih vazduhoplovnih snaga, a ne u maskirnoj boji, poput bombardera prebačenih u Libiju i Siriju prethodnih godina. Istovremeno, jedinstvene identifikacione oznake koje se mogu videti na Su-24 ukazuju na pripadnost aviona LNA.

Krajem maja, Afrička komanda oružanih snaga SAD (AFRICOM) zvanično je optužila Rusiju za prebacivanje aviona u Libiju. Američka vojska je nagovestila da je nekoliko avioba MiG-29 i Su-24 premešteno u ovu zemlju i objavila nekoliko fotografija. Pentagon je tvrdio da će avione koristiti ruski plaćenici za podršku LNA. U julu je AFRICOM objavio fotografije ruskih borbenih aviona na aerodromu u Libiji.

Kako je sprečen napad na Moskvu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA