Najnovije

PAŠINJAN PRIZNAO: ''Odgovoran sam za situaciju u Nagorno-Karabahu''

Jermenski premijer Nikola Pašinjanin izjavio je danas da je on odgovoran za situaciju u Nagorno-Karabahu.

Nikol Pašinjan (Foto: Sajt predsednika Jermenije)

"Živimo u jako teškim vremenima, ali moramo preživeti i ova teška vremena i živeti sa posledicama", rekao je on na sastanku vlade i naglasio da kao premijer te zemlje preuzima punu odgovornost za situaciju koja je nastala u Nagorno-Karabahu, ali i da je odgovoran za budućnost zemlje, prenosi Tas s.

Unutrašnja i spoljašnja stabilnost i bezbednost su apsolutni prioriteti, rekao je Pašinjanin i dodao da jermenska vlada mora da analizira razvoj događaja i "iznese istinu pred narod".

Ruski predsednik Vladimir Putin, azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev i jermenski premijer Nikola Pašinjanin potpisali su 9. novembra sporazum o potpunom prekidu vatre na teritoriji Nagorno-Karabaha počev od 10. novembra.

Ruski lider rekao je da bi azerbejdžanske i jermenske snage zadržale položaje i da će ruske mirovne misije biti raspoređene u regionu.

Prema mirovnom sporazumu, kontrola nekoliko okruga u nepriznatoj Republici Nagorno-Karabah preći će u ruke Azerbejdžanaca. Mirovni sporazum je izazvao proteste od strane opozicije u Jermeniji, koja zahteva ostavku premijera Pašinjanina.

Zašto Lukašenko mora da napusti Rusiju, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA